Interim

Kandidaten bepalen meer en meer of zij bij úw organisatie willen werken dan andersom. Het is dus belangrijk om goed zichtbaar te zijn op de arbeidsmarkt. Zelfs wanneer u geen openstaande vacatures heeft.

Uw personeelsadviseur heeft het waarschijnlijk druk genoeg. Wie gaat die toekomstig werknemer van uw bedrijf dan wijzen op die mooie kansen bij úw bedrijf?

Employer Branding
Staffmember Interim ondersteunt uw personeelsafdeling op het gebied van Employer Branding. Wij maken uw organisatie goed zichtbaar op de arbeidsmarkt.

U zet uw product of dienst zo goed mogelijk in de markt. Uw klanten moeten immers weten waarom ze úw product of dienst moeten inkopen. Waarom uw reputatie van uitstekend werkgever dan niet communiceren naar waardevolle (potentiële) arbeidskrachten?

Employer Branding begint met een uitgebreid vraaggesprek. Samen bepalen we op welke wijze uw bedrijf zichtbaar wil zijn op de arbeidsmarkt. Dit resulteert in een planmatige aanpak. De recruiter van StaffMember en uw personeelsafdeling gaan hier samen mee aan de slag.

Zo bepalen we uw onderscheidend vermogen op personeelsgebied. We kiezen de richting en de tools waarmee we de arbeidsmarkt op gaan. Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat interessante kandidaten voor úw organisatie kiezen.

Besparen op uw wervingsbudget
De recruiter van StaffMember kan de (open) sollicitaties afhandelen, aanzitten bij sollicitatiegesprekken of ondersteunen bij het opstellen van vacatureteksten. Employer Branding is dé manier om uw goede werkgeverschap te etaleren. Daarnaast bespaart u aanzienlijk op uw wervingsbudget!